Onderhoud en service

Een hoortoestel wordt meestal intensief gebruikt. U draagt het in weer en wind, bij hitte en kou. Oorsmeer, talg en vocht verstoren de werking. Onderhoud en reiniging zijn dus belangrijk. Er zijn verschillende producten bij ons verkrijgbaar waarmee u het hoortoestel en oorstukje kunt schoonmaken. Welk reinigingsproduct voor uw toestel geschikt is, hangt van het type hoortoestel af.

Een hoortoestel zit vol elektronica en is dus gevoelig voor vocht zoals transpiratievocht, een regenbui of een onbedoelde douchebeurt. Vocht is vaak oorzaak van defecten in het hoortoestel. Om uw hoortoestel te beschermen tegen vocht zijn er verschillende mogelijkheden. Dit varieert van een eenvoudig droogtablet tot uitgebreide droogapparatuur. Wij informeren u hier graag over in onze winkel.

Is er sprake van een defect, dan kan uw hoortoestel gerepareerd worden. Het is ons streven deze reparatie zelf zo snel mogelijk uit te voeren. In sommige gevallen moet het toestel naar de fabrikant worden opgestuurd. Vaak is het mogelijk u dan een ‘leenhoortoestel’ aan te bieden.

Hebt u moeite met het schoonhouden dan doen wij dit graag voor u. Hoe vaak deze onderhoudsbeurt nodig is, kunt u het beste even overleggen.